ONTDEK ZEELAND

Geniet van alles wat Zeeland te bieden heeft. Eindeloze stranden, bijzondere natuur, monumentale steden en cultuur. Wist u dat Vlissingen de tweede prijs heeft behaald in de Zoover Award voor de beste stedentrip van Nederland?

Bij Hotel Residentie Vlissingen verblijft u midden in de historische binnenstad,  omringd door leuke winkeltjes, gezellige restaurants en sfeervolle terrassen. Op slechts 800 meter wandelen staat u aan het begin van de langste boulevard van Nederland. Een bruisende boulevard met een willekeur aan restaurants en levendige terrassen met allemaal een geweldig uitzicht op strand en zee. Over de boulevard wandelt u in tien minuten naar het Zuidstrand. Het grote aantal zonuren én de toekenning van 4 sterren bij de verkiezing van de schoonste stranden in Nederland maken het Zuidstrand bij Vlissingen een fijne plek om een dagje door te brengen.

Ieder seizoen leent zich voor een heerlijke vakantie aan de Zeeuwse kust. 
Kom genieten van de frisse zeelucht en de prachtige stranden waar u eindeloze wandelingen kunt maken. Niks werkt zo ontspannend als de Zeeuwse zilte zeelucht.  
De Zeeuwse stranden behoren tot de schoonste van Nederland en als bonus krijgt u aan de Zeeuwse kust ook nog eens de meeste zonuren van Nederland!

Wist u dat het wetenschappelijk is bewezen dat de Zeeuwse zeelucht goed is voor uw gezondheid? 

Een deel van de historie van Zeeland en haar erfgoed wordt bewaard in de verschillende musea die de provincie rijk is. Het water staat hierbij vaak centraal, maar niet alleen de strijd tegen het water, ook de mogelijkheden die het biedt. 

Zeeland is omringd door water en daarom bij uitstek dé perfecte locatie om uw favoriete watersport te beoefenen.

Op verschillende Zeeuwse stranden kunt u (leren) kitesurfen.

Om te waterskiën, suppen, kanoën, kajakken of windsurfen is het Veerse Meer de ideale plek! Of ontdek dit prachtige meer per boot. Geen vaarbewijs? Met een sloep kunt u ook zonder vaarbewijs het water op!

Wie aan Zeeland denkt en aan onvervalst Zeeuws eten ziet vanzelfsprekend dampende mosselpannen. Maar er zijn nog zoveel meer Zeeuwse zilte zaligheden zoals oesters en de enige echte Oosterschelde kreeft natuurlijk. En op de grens van land en zee groeien ook de meer onbekende zilte groenten zeekraal en lamsoren. Hier in Zeeland kunt u oesters zelf vers uit het water halen! De bekendste plek is het strand van Yerseke. Rapen kan twee uur voor en twee uur na laag water. 

Visit Zeeland

De mooiste stranden

Leukste restaurants