Veere

Veere is een prachtig historisch stadje waar nog steeds de bijzondere sfeer van vroeger tijden te voelen is, er zijn prachtige koopmanshuizen en pakhuizen met allerlei verschillende gevels. De imposante Grote Kerk is van verre al goed te zien. Aan de Kaai zijn onder andere de gotische Schotse Huizen, nu ingericht als museum, te bewonderen en op de Markt het sierlijke stadhuis. Er zijn heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes met gezellige terrassen, voornamelijk aan de jachthaven en aan de Markt. 

Zoutelande

Zoutelande is sinds een aantal jaren vooral bekend door het liedje van BlØf. Zoutelande is een rustig, gemoedelijk en gezellig dorpje aan de Zeeuwse Rivièra van Zeeland. Door de gunstige ligging is het er gemiddeld enkele graden warmer dan in andere badplaatsen.

Domburg

Domburg is de oudste kustplaats van Zeeland en heeft een lange geschiedenis als badplaats. De bekendheid als kuurplaats begint in 1834 als twee Middelburgse dames besluiten om met badkoetsen een zeebad te nemen voor de heilzame werking van het zeewater, meer vooraanstaande mensen volgen om te kuren en te profiteren van de schone zeelucht. In het begin van de 20ste eeuw zorgt het bijzondere Zeeuwse licht ervoor dat veel schilders naar Domburg komen, de bekendste hiervan zijn Piet Mondriaan en Jan Toorop, en er ontstaat een ware kunstenaarskolonie. Door het behoud van zijn mondaine karakter is Domburg een geliefde plek voor toeristen. De hoofdstraat is een aaneenschakeling van hippe terrassen en trendy winkeltjes.

Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland en bekend om zijn vele monumenten en evenementen. Middelburg heeft een groot en divers aanbod in winkels, cafétjes en restaurantjes. Hierbij zijn de leukste adresjes juist te vinden in de straatjes die uitkomen op de grote winkelstraten. Dus waag je vooral eens buiten de gebaande paden en bekijk voor de verandering eens de achterkant van de oude binnenstad, misschien is die nog wel interessanter dan de voorkant. Één van de bekendste trekpleisters is het geweldige Abdijcomplex, waarvan de oorsprong rond 1100 ligt. Ook het Zeeuws Museum is aan het Abdijplein gevestigd. Vlakbij ligt de Markt met uitzicht op het fotogenieke stadhuis gebouwd in laat-gotische stijl.

Goes

Goes is een relatief grote marktstad met de status van beschermd stadsgezicht. Middeleeuwse straten komen uit bij de Grote Markt met het stadhuis. De pittoreske oude stadshaven en talloze monumenten maken het een bezienswaardige bestemming. De grootste publiekstrekker is de zomerse stoomtrein Goes-Borsele De markt van Goes is een begrip, sommigen komen hier zelfs nog in klederdracht naar toe.